Cycladen eilanden

De Cycladen … Alleen al  de naam doet mysterieus aan. Het contrast tussen de tegen de rotsen gebouwde witte dorpen en de blauwe lucht zorgt voor schilderachtige plaatjes en dan hebben we het nog niet eens over de zonsondergangen. Zie je het al voor je? Een terrasje, een goed glas wijn en de lucht die langzaam geeloranje kleurt. Vakantiegevoel pur sang. Wij als Griekenland specialist helpen je graag verder.

Bekijk bouwstenen

Peloponnesos

De Peloponnesos is de traditionele basis en het paradijs voor de Grieken. Vol trots en bijna nostalgisch praten ze over de dorpjes waar ze geboren zijn, hun thuis. De Peloponnesos is niet alleen het vruchtbare en economische hart, maar ook de plek waar de meeste oudheden te vinden zijn. Juist hier leer je meer over de Griekse cultuur vol mythologische verwijzingen. Uiteraard gaat alles op Grieks tempo. Pak een flesje wijn en wat olijven erbij, gevolgd door een typische uitgebreide Griekse maaltijd en de avonden kunnen niet meer stuk.

Bekijk bouwstenen

Ionische eilanden

De Ionische eilanden zijn eigenzinnig en minder Grieks dan je wellicht zou verwachten. Hier zie je geen witte huisjes met blauwe luiken. De pastelkleurige huizen en verscholen baaien doen eerder denken aan Zuid-Italië. Een perfecte plek om even lekker helemaal niets te doen. Duik overdag een strandstoel in en geniet ’s avonds van dagverse vis. Perfect voor een tussendoorvakantie, of een langere reis als je de eilanden combineert met het vasteland.

Bekijk bouwstenen