beste reistijd, Sicilië

Het vroege voorjaar

Na een korte winterslaap openen de kleinschalige accommodaties half april vaak hun deuren. In Spanje en Portugal is het meestal nog wat fris. Voor een cultureel rondje in Andalusië is het voorjaar de beste reisperiode. Granada, Cordoba en Sevilla kun je het hele jaar door goed bezoeken. Al maakt het eerste voorjaarszonnetje op het terras, het wel erg goed vertoeven.

Sicilië en Kreta liggen wat zuidelijker en warmen in april al snel op naar 25 graden. Het is ook de beste reisperiode om hier in het vroege voorjaar te ontsnappen aan de massa en ideaal voor de meivakantie.

beste reistijd, Zuid Italie

Lentekriebels

Mei en juni zijn heel geschikte maanden om naar Zuid Europa te gaan. De temperaturen zijn aangenaam, je hebt te maken met gunstige tarieven en het is overal nog niet zo druk.

Ga in mei en juni eilandhoppen in Griekenland of geniet van de onontdekte stranden in Zuid Italië. Hier kan de temperatuur hartje zomer boven de 40 graden komen, waardoor iets ondernemen wel een heel grote uitdaging wordt.

Sevilla by night

Hartje zomer

Hartje zomer ben je haast van de zon verzekerd in Zuid Europa. Je hebt in juli en augustus de meeste kans op hoge temperaturen. Traditioneel gezien is dit nog steeds de periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan en vaak ook de lokale bevolking zelf. Hou je van die bedrijvigheid en ben je echte zonaanbidder, dan zit je in deze periode goed.

Het heeft ook z’n charme. Zo kan het in Sevilla wel 40 graden worden in de zomer en houden de mensen niet voor niets siësta. Tegen het vallen van de avond komt de stad tot leven en is het heerlijk genieten van die zwoele lange zomeravonden. Kies voor een hotel met zwembad buiten de stad of pas je dagritme een beetje aan en do like the locals do. Wees er wel op tijd bij, een aantal kleinschalige accommodaties is snel volgeboekt.

beste reistijd najaar, wijnoogst

Nazomeren in het najaar

De beste reisperiode om het zomergevoel vast te houden en aan het herfstweer in Nederland te ontsnappen. Ook in september en oktober zijn de tarieven gunstig, is het minder druk en zijn de temperaturen aangenaam.

Ook is het de periode waarin veel foodfestivals worden georganiseerd en wijnfeesten worden georganiseerd. Ook is het de tijd van de oogst. Olijven, sinaasappels en druiven moeten geplukt worden en alle handjes zijn welkom. Wie weet bottel je wel je eigen wijn tussen de wijnranken in Italië of zoek je truffels in Piemonte, Italië.

Heb jij al Zomerzin? We helpen je graag met het samenstellen van je ideale vakantie.