Noord-Italië | Piemonte, Toscane, Umbrië

Het noorden van Italië is als een glossy brochure: rijen met cipressen in een heuvelachtig landschap en slingerende wijngaarden vol druiventrossen. Je vindt er agriturismo’s met lange tafels onder de olijfbomen, waar de wijn vloeit en de mamma di casa je bord nog eens vol schept. Naast deze prettige cliché’s zijn er ook nog genoeg plekken buiten de gebaande paden te vinden, die wij je graag laten ontdekken. Je kunt niet anders dan verliefd worden op Noord-Italië.

Bekijk bouwstenen

Zuid-Italië | Napels, Amalfi, Puglia

Zuid-Italië is juist een stuk ruiger en ongerepter. Denk aan de hectische stad Napels, de actieve Vesuvius-vulkaan en de boerenstreek Puglia. Waar Noord-Italië zacht en vrouwelijk is, kun je zuiden juist beter zien als stoer en mannelijk. Het is streek die overeenkomt met de masseria’s die je er vindt: een dikke muur met een stugge toegang, maar ben je eenmaal binnen dan is de vriendelijkheid ongekend. Zo vind je hier ook schattige kustdorpen die tegen een klif lijken te zijn geplakt, zoals Amalfi en Maratea. En hadden we het al over die poederzachte zandstranden gehad?

Bekijk bouwstenen

Sicilië

Sicilië is als een stiekeme verleiding. Zo’n zongebruinde Italiaanse man met zwart haar en blauwe ogen, je snapt het. Spannend en uitdagend. Zelfs het landschap doet mee aan deze vergelijking: het donkere gesteente steekt hier af tegen het knalblauwe water. Sicilië zit ook vol temperament, met zijn rommelende vulkanen en inwoners die net een tandje luider discussiëren dan hun landgenoten. Er vallen hier genoeg avonturen te beleven, van scooteren over het platteland tot een jeeptocht naar de Etna of een workshop pizzabakken. Geniet van Sicilië, als jouw eigen guilty pleasure.

Bekijk bouwstenen