praktische Zomerzin tips huurauto

Rijbewijs en creditcard

Wil je ter plaatse een auto huren? In de meeste Europese landen dien je voor het huren van een auto in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is, rijbewijs en credit card op naam van de hoofdbestuurder (geen American Express)

Wat is er niet leuker dan door de Toscaanse heuvels touren in een Fiat500 of een jeepje te besturen op de Griekse eilanden? Ook een airco kan fijn zijn. Of extra ruimte in de kofferbak om een paar lekkere doosjes wijn te vervoeren. Alle partners waar we mee werken, hanteren hun eigen voorwaarden. Kies en boek hier je favoriete auto die past bij jouw vakantie.

praktische tips zomerzin

Reis- en/of annuleringsverzekering

We raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar een reis- en annuleringsverzekering. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens of voor aanvang van de vakantie, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering – tegen relatief lage kosten – voorkom je hoge uitgaven. Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Bij het boeken van je vakantie kun je op het boekingsformulier aangeven of je een verzekering wilt afsluiten, dan regelen wij de rest. Mocht je vóór het boeken van je vakantie al een verzekering willen afsluiten of denk je er pas na je boeking aan? Dan kan je dit ook zelf regelen via de website van Unigarant Verzekeringen.

tips voor vertrek - Zomerzin

Parkeren bij de luchthavens Schiphol, Brussel en Düsseldorf

Je vlucht kan vanaf verschillende luchthavens vertrekken, zoals Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Sinds 2014 is er een nieuwe manier om te parkeren, die jou gratis parkeren oplevert en de productie van huurauto’s helpt tegen gaan: verhuur je auto tijdens je reis! Dat kan keurig verzekerd en via een betrouwbare partner, ParkFlyRent, die de winst ook nog met je deelt. Daarnaast hebben wij goede ervaringen met Park and Fly: een bewaakt parkeerterrein direct aan de A4 waar een gratis shuttlebus je zo naar de luchthaven brengt, voor een hele gunstige prijs. Een vergelijkbare parkeerservice bestaat bij Brussel Zaventem Airport. Quick Parking is een bewaakte parking op vijf minuten rijden van de luchthaven met gratis shuttlebus en voordelige tarieven. Ook in Düsseldorf hebben wij een parkeerservice waar we graag mee werken: Parken und Fliegen.

praktische tips voor vertrek

Treinkaartjes > NS International

De eerste etappe naar de luchthaven kun je afleggen per auto, trein of taxi. Zeker voor luchthavens in het buitenland is de trein handig. Regel van tevoren al je treinkaartje via NS International, de specialist voor treinreistickets naar Brussel en Düsseldorf. Tip: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger de internationale treinkaartjes vaak zijn.

Heb je een taxi nodig, om je naar de luchthaven te brengen of naar het treinstation zodat je in de trein richting vliegveld kunt stappen? Wij kiezen zelf graag voor Taxi Electric, een social enterprise waarbij je in een ‘groene’ taxi wordt gebracht. De prijs is hetzelfde als die van een gewone taxi, maar het is een stuk beter voor het milieu.

Zomerzin praktische tips

Paklijst-essentials > webshop Ikwilmeerreizen.nl

Buiten allerlei essentiële zaken voor de reizigersapotheek, zijn er ook nog veel andere handige zaken te koop die je reis een stuk aangenamer maken. Een van onze favorieten is de webshop van Ikwilmeerreizen.nl, waar je allerlei leuke en handige hebbedingetjes vindt; een hamamdoek, ideaal voor op het strand of om je even snel mee af te drogen, een hoes voor je paspoort of een funky kofferlabel. Onze fijnste reisessential: een linnen tas die je zo in een hoekje van je koffer propt, maar op reis hartstikke handig is als hand- of strandtas.