Why Rickshaw

Over ons

Met Zomerzin leer je het echte karakter van een land kennen, ontmoet je de mensen en ben je even thuis op lokale plekjes die wij vonden voor jou.

  • bijzonder overnachten gegarandeerd
  • op en top Italië, en net even anders
  • de roadmap krijg je van ons, jij bepaalt de route

Hoe werkt het?

Stel je vakantie samen met bouwstenen

Volop keuze, vrijheid en flexibiliteit

of

 

Kies een kant-en-klare Zomerzin rondreis

En pas ‘m hier en daar nog aan

cefalu sicilie strand agriturismo

Sicilië

Sicilië is als een stiekeme verleiding. Zo’n zongebruinde Italiaanse man met zwart haar en blauwe ogen, je snapt het. Spannend en uitdagend. Zelfs het landschap doet mee aan deze vergelijking: het donkere gesteente steekt hier af tegen het knalblauwe water. Sicilië zit ook vol temperament, met zijn rommelende vulkanen en inwoners die net een tandje luider discussiëren dan hun landgenoten. Er vallen hier genoeg avonturen te beleven tijdens je vakantie, van scooteren over het platteland tot een jeeptocht naar de Etna of een workshop pizzabakken. Geniet van je Sicilië  vakantie als jouw eigen guilty pleasure.

Bekijk bouwstenen
vakantie Toscane

Noord-Italië

Je vakantie Toscane is als een glossy brochure: rijen met cipressen in een heuvelachtig landschap en slingerende wijngaarden vol druiventrossen. Slaap kleinschalig en gastvrij in landelijke hoeves of agriturismo’s. Gelegen in een tuin met lange tafels onder de olijfbomen, waar de wijn vloeit en de mamma di casa je bord nog eens vol schept. Naast deze prettige cliché’s zijn er ook nog genoeg plekken buiten de gebaande paden te vinden, die wij je graag laten ontdekken.

Wij vielen als een blok voor de regio’s Piemonte, Umbrië en Toscane. En gebruiken het Gardameer of Venetië vaak als tussenstop op de heen- en/ of terugweg. Wij maakten met onze bouwstenen alvast een selectie van leuke overnachtingsmogelijkheden. Dat maakt je keuze hopelijk makkelijker.

 

Bekijk bouwstenen
vakantie aan de Amalfi kust uitzicht

Zuid-Italië

Zuid-Italië is juist een stuk ruiger en ongerepter. Denk aan de hectische stad Napels, de actieve Vesuvius-vulkaan en de boerenstreek Puglia. Waar het noorden zacht en vrouwelijk is, kun je in Zuid-Italië juist beter zien als stoer en mannelijk. Het is streek die overeenkomt met de masseria’s die je er vindt: een dikke muur met een stugge toegang, maar ben je eenmaal binnen dan is de vriendelijkheid ongekend. Zo vind je hier ook schattige kustdorpen die tegen een klif lijken te zijn geplakt, zoals Amalfi en Maratea. En hadden we het al over die poederzachte zandstranden gehad?

Bekijk bouwstenen
Rondreizen Italië, bijzondere vakanties met Zomerzin

Rondreizen Italië

Ontdek het Italië achter die barokke façades. Pas dan proef je het lokale Italiaanse leven. Deze hapklare vakanties zijn zo te boeken of een handig voorbeeld van hoe je je vakantie op kan bouwen. De vakanties zijn exclusief vlucht en huurauto. Op feestdagen en in juli/augustus geldt er een toeslag.

Bekijk alle rondreizen
reizen met kinderen - zomerzin

Inspiratie

Reizen met kinderen

Op vakantie met het gezin. Dichtbij. Comfortabel. Met karakter. Wij selecteerden de leukste plekjes om samen mooie herinneringen te maken en lang na te praten.
Italië met de familie